Wykonanie

Banalny i szybki sposób na przygotowanie
ryby w smacznym wydaniu ;)Idealna na stół wigilijny.Składniki:- 8 sporych kawałków wyfiletowanej
ryby (
szczupak,
sandacz)- 5 dużych
marchewek- 3 średnie
cebule- 1 duża
pietruszka-
kostka rosołowa- łyżka
koncentratu pomidorowego-
przyprawy:
pieprz,
sól,
paprykaSposób przygotowania:1.
Rybę delikatnie solimy, obtaczamy w
mące i kładziemy na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Gdy wszystkie kawałki będą już usmażone odkładamy gdzieś na bok pod przykryciem.2.Obrane
marchewki i
pietruszkę tarkujemy na cienkie paseczki, a
cebulę w tzw."piórka".Na patelnię wlewamy trochę
oleju i wrzucamy
cebulę. Czekamy aż się trochę podsmaży, a następnie wrzucamy starkowaną
marchewkę i
pietruszkę.
Kostkę rosołową rozpuszczamy w 200 ml wrzącej
wody , dodajemy do tego koncentrat i wlewamy na patelnię.Następnie doprawiamy całość do pożądanego smaku i przykrywamy patelnię pokrywką i na małym ogniu dusimy całość przez ok.30 minut.

3.W płaskim naczyniu rozkładamy kawałki
ryby i polewamy ją sosem. Wygładzamy i danie gotowe ;)Taka pozytywna piosenka na ten pozytywny świąteczny okres ;)Wesołych świąt ;)Michał