ßßß Cookit - przepis na Kiełbasa po cygańsku

Kiełbasa po cygańsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 8
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa 0.5 kilogramów
ser żółty 100 gramów
papryka 1 sztuk
cebula 1 gramów
sól według uznania
papryka słodka w proszku według uznania
papryka ostra suszona według uznania
przyprawa do grilla według uznania
puree ziemniaczane w proszku 125 gramów
Wykonanie:
Kiełbasę pokroić w kawałki długości około 10 cm. Boczek pokroić w plasterki, podobnie żółty ser, a paprykę i cebulę w paski. Kawałki kiełbasy naciąć głęboko wzdłuż, nadziać plasterkami sera, boczku, papryką, oprószyć Papryką słodką mieloną i Papryką ostrą mieloną . Można przyprawić Przyprawą do grilla. Smażyć na tłuszczu lub piec na grillu wraz z cebulą. W tym czasie przyrządzić ziemniaki puree według przepisu na opakowaniu, przełożyć na talerze, formując w kształcie wianuszków. Po środku układać porcje kiełbasy, polać tłuszczem ze smażenia, udekorować cebulą.
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Sahen
Data: 2009-05-01
hmm w składnikach zabrakło boczku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3288/Kielbasa-po-cygansku