Wykonanie
Przepis na owe bułeczki wyszedł jakoś tak sam z siebie. Gdyż nie lubię marnować swojej roboty, a bułeczek było dużo za dużo, postanowiłam coś z nimi zrobić. I wyszło co? OBIAD! Przeszukałam, połączyłam parę przepisów, dodałam własnych składników, poodejmowałam innych. Tak btw. to uwielbiam to danie. Zawsze kiedy mam okazję, to się do niego zabieram. Bułeczki stały się moim specjałem i zawsze cała rodzina się nimi zajada.

Nadziewane
bułki (ok.7 szt):- opakowanie paluszków drobiowo-wieprzowych (może być też
kiełbasa,
parówki, czy inne
mięso)- 7 małych
bułek (ja użyłam tych z poprzedniego wpisu :) )- 1
papryka-
cebula-
przyprawy i
zioła, które lubicie (ja dodaję
zioła prowansalskie,
przyprawę do grzanek i szczyptę
czosnku)-
koncentrat pomidorowy- troszkę
masła-
ser żółty-
ogórki konserwowe-
papryka słodka w proszku+olejNajpierw szykujemy
bułki. Należy wyciąć szubek (wierzch) i wydłubać ze środka zawartość.

Następnie wypukłą stroną łyżeczki smarujemy
bułki odrobiną
masła i koncentratem.


Później należy pokroić
mięso i
paprykę w kostkę. Pokroić
cebulę i podsmażyć na złocisty kolor.



Następnie należy odlać
olej, dodać do
cebuli paprykę,
mięso oraz
przyprawy i dusić przez 10-15 minW międzyczasie należy pokroić w kostkę
ogórki. Po zakończeniu duszenia, dodajemy
ogórki i wszystko razem mieszamy.Gotowym farszem należy wypełnić
bułki.
Bułki przykrywamy
serem żółtym (starkowanym lub w plastrach) i posypujemy
słodką papryką.

Gotowe
bułki należy wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach przez ok 10 min.

Smacznego!