Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 50 dekagramów
por 4 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowychsok z
kiszonych ogórków 0.5 szklanek
sól według uznania
vegeta według uznaniaWykonanie:
Baraninę podzielić na porcje, każdą lekko rozbić, obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Podlać
sokiem z
ogórków, dodać trochę
wody, wrzucić oczyszczone i pokrojone na centymetrowe kawałki
pory, posolić, wsypać przyprawę, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać wymieszaną z
mąką śmietanę, zagotować.Uwaga. Można dodać 3-4 obrane ze skórki i pokrojone w kostkę
pomidory.
Daje się je razem ze
śmietaną.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: