Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż błyskawiczny 1 sztuk
kurkuma 1 łyżek deserowych
filet z imdyka 600 gramów
groszek konserwowy 1 puszka
mąka 1 łyżek stołowych
vegeta według uznania
śmietana 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zagotować
wodę, posolić, wsypać
ryż i
kurkumę. Gotować 10 minut, odcedzić. Umyte, osuszone
mięso pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany
olej i mieszając, smażyć 8 minut. Oprószyć
mąką, zasmażyć, zalać
śmietaną, mieszając, zagotować. Jeśli
sos jest za gęsty rozprowadzić odrobina
wody (można dolać odrobinę
białego wina). Wymieszać z osączonym
groszkiem. Doprawić do smaku
vegetą i
pieprzem. Potrawkę podawać z
ryżem.Uwagi:Danie można posypać posiekanymi
pomidorami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: