ßßß Cookit - przepis na Potrawka drobiowa z ryżem

Potrawka drobiowa z ryżem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż błyskawiczny 1 sztuk
kurkuma 1 łyżek deserowych
filet z imdyka 600 gramów
groszek konserwowy 1 puszka
mąka 1 łyżek stołowych
vegeta według uznania
śmietana 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Zagotować wodę, posolić, wsypać ryż i kurkumę. Gotować 10 minut, odcedzić. Umyte, osuszone mięso pokroić w drobną kostkę, wrzucić na rozgrzany olej i mieszając, smażyć 8 minut. Oprószyć mąką, zasmażyć, zalać śmietaną, mieszając, zagotować. Jeśli sos jest za gęsty rozprowadzić odrobina wody (można dolać odrobinę białego wina). Wymieszać z osączonym groszkiem. Doprawić do smaku vegetą i pieprzem. Potrawkę podawać z ryżem.
Uwagi:
Danie można posypać posiekanymi pomidorami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9464/Potrawka-drobiowa-z-ryzem