Wykonanie
Patrząc na nasze rosnące brzuchy, razem z moim Jedynym doszliśmy do wniosku, że czas na mała zmianę diety. Wiosna to idealna
pora by nieco urozmaicić i uwarzywnić to co jemy na co dzień. I tak oto wleciał mi w ręce przepis na kotlety z
kaszy gryczanej. ...Składniki:* woreczek
kaszy gryczanej* 1
jajo* 1
cebula* garść posiekanej
natki pietruszki*
szczypiorek*
pieczarki ok. 0,5 kg*
sól,
pieprz*
oliwa z oliwekKaszę ugotować w osolonej wodzie.
Cebulę i
pieczarki obrać, drobno pokroić,, podsmażyć.
Kaszę,
pietruszkę,
pieczarki z
cebulką,
jajo - zmieszać i przyprawić do smaku. Dodać nieco
bułki tartej by masa była zwarta. Uformować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i podsmażać na rozgrzanej
oliwie. Upiec na złoty kolor po obu stronach,Kotlety podałam z
sałatą i
rzodkiewką ze
śmietaną...Smacznego!A.
dodaje wpis do akcji :