Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 4 sztuk
szpinak 75 dekagramów
pieczywo chrupkie 4 sztuk
śmietana kremówka 10 dekagramów
mąka 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
sól według uznania
gałka muszkatołowa sproszkowana według uznaniaWykonanie:Starannie oczyścić liście
szpinaku, opłukać pod bieżącą
wodą. Zagotować w garnku
wodę, lekko posolić, wrzucić na 3 minuty liście
szpinaku. Wlać do rondelka
śmietanę, podgrzać. Osączony i zblanszowany
szpinak dodać do
śmietany, zagotować, doprawić do smaku
gałką muszkatołową. Filety opłukać, umieścić w miseczce, skropić
octem i pod przykryciem odstawić na kilkanaście minut.
Rybę posolić lekko i obtaczać w
mące. Smażyć na rozgrzanym
oleju po 3 minuty z każdej strony. Podawać ze
szpinakiem i
chrupkim pieczywem.Uwagi:4 kromki
chrupkiego pieczywaPotrawy z RybKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-31bardzo dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: