ßßß Cookit - przepis na Filet z dorsza ze szpinakiem

Filet z dorsza ze szpinakiem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z dorsza 4 sztuk
szpinak 75 dekagramów
pieczywo chrupkie 4 sztuk
śmietana kremówka 10 dekagramów
mąka 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
sól według uznania
gałka muszkatołowa sproszkowana według uznania
Wykonanie:
Starannie oczyścić liście szpinaku, opłukać pod bieżącą wodą. Zagotować w garnku wodę, lekko posolić, wrzucić na 3 minuty liście szpinaku. Wlać do rondelka śmietanę, podgrzać. Osączony i zblanszowany szpinak dodać do śmietany, zagotować, doprawić do smaku gałką muszkatołową. Filety opłukać, umieścić w miseczce, skropić octem i pod przykryciem odstawić na kilkanaście minut. Rybę posolić lekko i obtaczać w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Podawać ze szpinakiem i chrupkim pieczywem.
Uwagi:
4 kromki chrupkiego pieczywa
Potrawy z Ryb
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2008-12-31
bardzo dobre
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1983/Filet-z-dorsza-ze-szpinakiem