Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 1 i 1/2 kilogramów
sól,
gałka muszkatołowa według uznania
czosnek 1 ząbki
śmietana 1/8 litrów
mąka 1 łyżek stołowychWykonanie:
Szpinak przebierz, umyj i gotuj 10 minut w naczyniu. Ugotowany
szpinak ostudź, drobno posiekaj lub zmiel w maszynce.
Mąkę wymieszaj ze
śmietaną, dodaj roztarty
czosnek i tak przygotowany sos wlej do
szpinaku. Jeszcze przez chwilę gotuj po czym wyłącz źródło ciepła i pozostaw potrawę jeszcze przez 5 minut w ciepłym naczyniu. Przypraw do smaku.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!InneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: