ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół wołowy 1 szklanekżółtko 1 sztukmąka 1 łyżek stołowychśmietana 0.5 szklaneksok z cytryny według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaczosnek 1 ząbkigałka muszkatołowa według uznaniaWykonanie:Przesiana mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami śmietanki. Rosół zagotować , do wrzątku wlać mąkę ze śmietaną, mieszając doprawić do wrzenia, odstawić. Dodać żółtka wymieszać z pozostałą śmietanką. Przyprawić do smaku sola i pieprzem , utartą gałką i sokiem z cytryny. Można dodać ząbek utartego czosnku lub sól czosnkową. Stosować można do zapiekania potraw.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: