Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorosół wołowy 1 szklanek
żółtko 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek 1 ząbki
gałka muszkatołowa według uznaniaWykonanie:Przesiana
mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami
śmietanki. Rosół zagotować , do wrzątku wlać
mąkę ze
śmietaną, mieszając doprawić do wrzenia, odstawić. Dodać
żółtka wymieszać z pozostałą
śmietanką. Przyprawić do smaku
sola i
pieprzem , utartą gałką i
sokiem z cytryny. Można dodać ząbek utartego
czosnku lub
sól czosnkową. Stosować można do zapiekania potraw.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: