ßßß Cookit - przepis na Sos beszamelowy ostry

Sos beszamelowy ostry

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rosół wołowy 1 szklanek
żółtko 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
sok z cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
czosnek 1 ząbki
gałka muszkatołowa według uznania
Wykonanie:
Przesiana mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami śmietanki. Rosół zagotować , do wrzątku wlać mąkę ze śmietaną, mieszając doprawić do wrzenia, odstawić. Dodać żółtka wymieszać z pozostałą śmietanką. Przyprawić do smaku sola i pieprzem , utartą gałką i sokiem z cytryny. Można dodać ząbek utartego czosnku lub sól czosnkową. Stosować można do zapiekania potraw.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6361/Sos-beszamelowy-ostry