Wykonanie
Gdy brak pomysłu na obiad - nasze stare dobre polskie mieloneZ mielonymi jest jak z
sałatka jarzynową - u każdego smakują inaczej, ja dodatkowo nie mam odmierzonych proporcji tylko jak zawsze wszystko jest "na oko". Więc przepis też podaję "na oko" :)

-
mięso mielone - dowolne - ja preferuję zmielone w sklepie, przynajmniej wiem co tam
mielą-
jajko-
bułka tarta-
czosnek-
cebula-
pieprz- namoczona w
mleku (ostatecznie w wodzie)
bułka.
Mięso, odciśniętą z
mleka bułkę,
jajko, startą
cebulę i wyciśnięty
czosnek,
pieprz i
sól wrzucamy do miski i mieszamy - ale dokładnie - jeśli wychodzi nam zbyt rzadkie - dosypmy
bułki tartej - potrafi zdziałać cuda. Gotową masę formujemy w kulki, kulkę do
bułki tartej i rozpłaszczamy kotleta :) Następnie kotlety wędrują na patelnię gdzie smażymy je na złoty kolor. Podajemy z
ziemniakami ze
szczypiorkiem i np.
ogórkiem kiszonym - SMACZNEGO!