Wykonanie
Mówiłam, że jeśli chodzi o
ciasteczka owsiane to nie jest moje ostatnie słowo :)Dzisiejsze są zupełnie bez
mąki, z
jogurtem, no samo zdrowie, w dodatku smakują świetnie. Porównując je z wcześniejszymi
ciastkami są bardziej miękkie, dlatego też bardziej przypadły do gustu mojej córce.


Składniki:1 kubek
jogurtu naturalnego3
jajka1/3 kubka
cukru1/2 kubka
płatków jęczmiennych błyskawicznych2,5 kubka
płatków owsianych1/2 kubka
oleju1,5 kubka
bakalii (w moim przypadku były to:
sezam,
pestki dyni,
rodzynki,
siemie lniane)Do miski wlać
jogurt,
olej i
jajka,
cukier i wymieszać. Wsypać
płatki, wymieszać i odstawić na godzinę. Następnie wsypać
bakalie i wymieszać. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia łyżką formować kulki i rozpłaszczać lekko. Piec ok 10 minut w 175 stopniach, do zarumienienia.