Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka 3 sztuk
cukinia 1 sztuk
fasola Jaś 200 gramów
bulion warzywny 1,5 litrów
kapusta włoska według uznania
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
makaron krótkie rurki 200 gramówpesto 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
fasolę wieczorem namoczyć i pozostawić na noc. Rano ugotować do miękkości. Oczyszczone
marchewki i
cukinię pokroić w plasterki. Warzywa w rondlu zalać gorącym
bulionem i gotować 13 minut. Opłukane kilka ilości
kapusty podzielić na drobne kawałki i dodać do zupy razem z koncentratem i ugotowana
fasolą.
Makaron gotować w osolonej wodzie 10 minut. Odcedzić i wrzucić do zupy. Całość gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić do smaku i podawać z pesto.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: