ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Fasola
Kiełbasa cienka
Cebula
Bulion warzywny
Koncentrat pomidorowy
Sól
Pieprz
Wykonanie
Nie wiem dlaczego
fasolka
jest po bretońsku . Podobno w Bretanii jest w ogóle nieznana. Jednak najważniejsze, że jest bardzo smaczną jednogarnkową potrawą.
Składniki:300g drobnej
fasoli
500g
cienkiej kiełbasy
1
cebula
2 marchwie
bulion warzywny
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
Fasolę
gotujemy do miękkości, dodając do niej starte na tarce o dużych oczkach marchwie i
bulion warzywny
. Na patelni, na
oleju
, przesmażamy pokrojoną
kiełbasę
i
cebulę
. Do miękkiej
fasoli
dodajemy przesmażoną
kiełbasę
z
cebulą
. Dodajemy również kilka łyżek
koncentratu pomidorowego
. Doprawiamy
solą
i
pieprzem
.Smacznego!
Źródło:
http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/06/fasolka-po-bretonsku.html
Przepisy powiązane
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)