ßßß Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

nazwa

Wykonanie

Nie wiem dlaczego fasolka jest po bretońsku . Podobno w Bretanii jest w ogóle nieznana. Jednak najważniejsze, że jest bardzo smaczną jednogarnkową potrawą.
Składniki:
300g drobnej fasoli
500g cienkiej kiełbasy
1 cebula
2 marchwie
bulion warzywny
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
Fasolę gotujemy do miękkości, dodając do niej starte na tarce o dużych oczkach marchwie i bulion warzywny. Na patelni, na oleju, przesmażamy pokrojoną kiełbasę i cebulę. Do miękkiej fasoli dodajemy przesmażoną kiełbasę z cebulą. Dodajemy również kilka łyżek koncentratu pomidorowego. Doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Źródło:http://saloniksmakow.blogspot.com/2015/06/fasolka-po-bretonsku.html