Wykonanie

Owy
sos jest fenomenem, który odkryłam robiąc kiedyś zupę krem z
pomidorów i
marchewki. Teraz postanowiłam zrobić gęstą wersje, która idealnie wpasowała się w schemat sosu, a jak sos to musi być
makaron! Dodatkowo pyszna
cukinia i mamy obiad gotowy :)

Składniki: na sos:- 1 duży
pomidor- 1 duża
marchewka- dwie łyżki
koncentratu pomidorowego-
sól-
pieprz- łyżka naturalnej
vegety klik- łyżka
sosu sojowegoponad to:- 30g
makaronu razowego- pół
cukiniiPrzygotowanie:
Marchew i
pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na 500ml gotującej się
wody. Doprawiamy
vegetą,
solą,
pieprzem dodajemy koncentrat i
sos sojowy gotując całość około 30 min do miękkości
marchewki. Po tym czasie odlewamy nadmiar
wody do szklanki i blendujemy warzywa na sos (jeśli jest zbyt gęsty dolewamy
wody z gotowania do uzyskania odpowiedniej dla nas konsystencji) Następnie sos odstawiamy gotujemy
makaron w osolonej wodzie zaś
cukinię kroimy w kostkę, wrzucamy ją na patelnie i delikatnie podlewamy
wodą z gotowania (która nam została z wcześniej przyrządzonego sosu) aby delikatnie się poddusiła. Do miękkiej
cukinii dodajemy sos oraz
makaron, mieszamy i mamy gotowe danie.

Smacznego :)