Wykonanie
Czekoladę chyba każdy z Nas lubi, czy to na gorąco, czy w kostkach, czy w cieście ;) Na przepis Majo - Brownies wpadłam przypadkowo, szukając przepisu na sobotni andrzejkowy wieczór. Radość była tym większa, gdyż kiedy ciasto było już gotowe do drzwi zapukali niezwykli goście z bardzo miłą wizyta ;)

Składniki na Brownies
Malinowe:- 40 g
mąki pszennej- 25
kakao- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia- 140 g
gorzkiej czekolady - ok 70%
kakao, połamanej na kawałki- 3
jajka- 200 g drobnego
cukru- parę kropel
aromatu migdałowego (w oryginalnym przepisie jest ekstrakt z
wanilii, ale nie miałam)- 100 g
majonezu- kubeczek
malin (świeżych, lub ja wyciągnęłam z domowej malinówki)- 60 g
migdałów (w oryginalnym przepisie są
orzechy)


- przesiać
mąkę,
kakao,
proszek do pieczenia-
czekoladę roztopić w kąpieli
wodnej- w misce lekko i krótko ubić
jajka z
cukrem i
aromatem migdałowym- wmiksować roztopioną, ciepłą
czekoladę- dodać przesiane składniki,
majonez - całość zmiksować- dodać
migdały, całość przemieszać drewnianą łyżką- użyłam formy silikonowej (jeżeli takiej nie mamy, formę wyłożyć papierem do pieczenia) - wylać masę
czekoladową, całość wyrównać, ułożyć na wierzch
maliny- piec w temp. 160 st. przez 30-35 minNajlepiej smakuje z
bitą śmietaną na wierzchu, Polecam.Smacznego.
