Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
miód 0.8 szklanek
woda 4.5 szklanek
drożdże 125 gramów
otręby 1 szklanek
kiełki pszenicy 1 szklanek
mąka owsiana 1 szklanek
mąka żytnia 1 szklanek
mąka 4 szklanek
sól 2 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
mąki z pełnego przemiału 4 szklanekWykonanie:1 łyżkę
miodu, pół szklanki ciepłej
wody,
drożdże wymieszać i odstawić na 10 minut, a następnie dodać 4 szklanki ciepłej
wody,
otręby,
kiełki pszenicy,
mąkę owsianą,
mąkę żytnią i pozostawić na ok. 30 minut. Dodać pozostałe składniki i wymieszać, tworząc ciasto. Ugniatać, aż będzie dobrze wyrobione. Przykryć bawełnianą ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni przez 45-60 minut.
Pieczywo weg.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor:
kakaData: 2009-08-10właśnie upiekłam clebek z moim synkiem (7 lat), on twierdzi, że to bardzo łatwe i fajne, a chlebek jest pyszny; uważam, że to
mówi wszystkoAutor: FloressData: 2009-04-29ladny i zdrowyAutor: anulkaData: 2009-02-20pieczenie
chleba jest łatwe i przyjemneAutor: WrobelData: 2009-02-06Moim zdaniem pieczenia
chleba jest latwiejsze od kochania sie To jest moje zdanie napiszcie co o tym sadzice to jest mooje zdanieAutor: Natalka1395Data: 2008-02-26Pycha ten przepis:) Pozdrawiam i zachecam do robienia go :**Autor: ewa sonetData: 2008-01-27
chleb robiony w domu jest najleprzy kiedys na wsiach tylko takie sie jadlo prosto z piecaAutor: stepan s.Data: 2008-01-10ja tez pieke
chleb sam. w
sumie to dopiero kilka
razy, ale na pewno
bede piekl dalej bo mam dzieki temu sporo zabawy i
moge upiec taki
chleb jaki chce.poza tym wychodzi duzo taniej niz jakiekolwiek tak zwane "zdrowe"
pieczywo- takie piekę. zachecam do eksperymentowania i zapewniam, ze pieczenie samemu
chleba jest bardzo latwe;-)Autor: ScottyData: 2007-12-17Pieczenie
chleba , nie jest trudne. Trzeba miec tylko troche cierpliwosci.Juz z niejednego pieca
chleb jadlem, i polski
chleb jest najlepszy(jak jest swiezy),prawie "niejadalny" jest
chleb niemiecki, mimo ,ze tutaj piecze sie kilkaset rodzajow
chleba.Pieke
chleb sam, jest zawsze wysmienity. Pozdrawiam wszystkich , ktorzy pieka sami swoj
chleb. ScottyAutor: jakub konopińskiData: 2007-10-30pieczenie
chleba jest bardzo trudneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: