Wykonanie
Z tęsknoty za zapachem - jaki się unosi w
polskich piekarniach, jakiś czas temu zakupiłam maszynę do pieczenia
chleba. Dziś ten zapach unosi się u mnie w domu.
Skorzystałam z przepisu, który był załączony w książce do maszyny.Składniki:320ml
wody,1 i 1/2 łyżeczki
soli,1 i 1/2 łyżki
oliwy z oliwek ( tutaj musiałam sama zadecydować, ponieważ w angielskiej książce było napisane by dać 2 i 1/2 łyżeczki, a w polskiej książce zalecano 2 i 1/2 łyżki),1 i 1/2 łyżki
miodu,600g
mąki typu 550,10g
drożdży świeżych lub 7g
drożdży suchych.Przygotowanie:Składniki wsypać do maszyny, w kolejności jaką podałam. Maszynę ustawić na ciasto kruche ( u mnie jest to program 2 ), waga 1000g i moc przypieczenia skórki w zależności jak kto lubi.
Chleb wyszedł pyszny.
Smacznego!!!