Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniak 500 gramów
mąka ziemniaczana 0.5 szklanek
vegeta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Ugotowane
ziemniaki dobrze podusić lub przepuścić przez praskę, dodać
mąkę ziemniaczaną. Dobrze ręką połączyć doprawiając przyprawą warzywną,
pieprzem mielonym i ewentualnie
solą. Rękoma wyrobić zgrabne kotlety i kłaść je na rozgrzany
olej. Smażyć na rumiano z obu strona na małym ogniu. Podawać z surówką i
sosem pieczeniowym lub
grzybowym.Uwagi:Wyśmienicie smakują ze
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor:
goniaData: 2011-01-29Są super.Ja jeszcze experymentuje z różnym nadzieniem np.smażone
pieczarki na
cebulce,kawałek cienkiej
parówki albo wegetariańskie nadzienie:
groszek z
marchewką,nadziewam też farszem z resztek
mięs różnych z obiadów(
miele te
mięska i przesmażam z
cebulką)itd....Autor: slaw7Data: 2009-12-01ja jeszcze dodaje przesmazona na rumiano
cebulke i troche startego
zoltego seraAutor: CiopcikData: 2009-04-19tez taki robie :) pycha :) smakują jak farsz do pierogów ruskich i rozpływają się w buziiiii :)Autor: monpol6Data: 2009-04-09Popieram poprzednika a w środek np trochę
kapusty białej podgotowanej i polać sosem
śmietanowym pychaAutor: zanrletka1Data: 2008-11-18tak dobre ale zly przepis.....bo na 500gr
ziemniaka daje sie 0.25szkl
maki ziemniaczanej i 1
jajo....inaczej so bardzo twarde i smakuje jak glina .....pozdrawiamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: