ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoziemniak 500 gramówmąka ziemniaczana 0.5 szklanekvegeta według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Ugotowane ziemniaki dobrze podusić lub przepuścić przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną. Dobrze ręką połączyć doprawiając przyprawą warzywną, pieprzem mielonym i ewentualnie solą. Rękoma wyrobić zgrabne kotlety i kłaść je na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu strona na małym ogniu. Podawać z surówką i sosem pieczeniowym lub grzybowym.Uwagi:Wyśmienicie smakują ze śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor: goniaData: 2011-01-29Są super.Ja jeszcze experymentuje z różnym nadzieniem np.smażone pieczarki na cebulce,kawałek cienkiej parówki albo wegetariańskie nadzienie:groszek z marchewką,nadziewam też farszem z resztek mięs różnych z obiadów(miele te mięska i przesmażam z cebulką)itd....Autor: slaw7Data: 2009-12-01ja jeszcze dodaje przesmazona na rumiano cebulke i troche startego zoltego seraAutor: CiopcikData: 2009-04-19tez taki robie :) pycha :) smakują jak farsz do pierogów ruskich i rozpływają się w buziiiii :)Autor: monpol6Data: 2009-04-09Popieram poprzednika a w środek np trochę kapusty białej podgotowanej i polać sosem śmietanowym pychaAutor: zanrletka1Data: 2008-11-18tak dobre ale zly przepis.....bo na 500gr ziemniaka daje sie 0.25szkl maki ziemniaczanej i 1 jajo....inaczej so bardzo twarde i smakuje jak glina .....pozdrawiamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: