Wykonanie
Miałam ochotę na
wątróbkę z
cebulką, a że najbardziej lubię ją jeść z
pieczywem, po stanowiłam
zrobi ć sobie pysznego chrupiącego burgera z pysznym
sosem musztardowym z odrobiną
ziół.
Wątróbka drobiowa rozpływała się w ustach i była bardzo soczysta.Do tego
ogórek konserwowy lub kiszony, nie ma lepszego połączenia, kwaśny
ogórek dobrze kontrastuję przy
wątróbce.Polecam to połączenie.W prostocie siła :)

Składniki:2
bułkisałataogórek konserwowy2 duże
cebule7
wątróbek drobiowychmąkasól,
pieprzmasłoSos:3 płaskie łyżki
majonezu1 płaska łyżka
musztardypieprz1 łyżka posiekanego
tymianku1 łyżeczka posiekanego
rozmarynu
Wykonanie:
Wątróbkę przyprawiamy, obtaczamy w
mące i smażymy na
maśle z obu stron. Dodajemy pokrojoną
cebulę i dusimy do miękkości, jeśli jest potrzeba możemy podlać
wodą.Sos:
majonez mieszamy z
musztardą,
pieprzem i
ziołami. Wstawiamy do lodówki.
Bułki podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 120C.

Gotowe
bułki kroimy na pół. Spód smarujemy
sosem musztardowym, kładziemy
sałatę,
wątróbkę,
cebulkę,
ogórek i polewamy naszym sosem. Przykrywamy drugą połówką i Gotowe.

Smacznego!!!