Wykonanie
Jajka są bardzo wdzięczną ozdobą stołu świątecznego. Możliwości ich podania jest bardzo wiele. Możemy dowolnie komponować składniki farszów, a dzięki temu otrzymamy bardzo smaczne i ciekawe
smakowo przekąski.Składniki /ilości dowolne w zależności od ilości osób, ja wykorzystałam 3 jajka/:

3
jaja ugotowane na twardokilka
wątróbek drobiowych1/2
cebuli1 łyżka
oliwy0,5 łyżki
masłaodrobina
mąki2 łyżki świeżego
szczypiorku1 łyżka majonezu/do farszu/1 łyżeczka kaparów/do dekoracji/
majonez w tubce /do dekoracji/kilka liści
sałatysól i
pieprz do smakuWykonanie:Wypłukaną i osuszoną
wątróbkę oprószyć
mąką i usmażyć na
oliwie z dodatkiem
masła. Przełożyć na talerzyk, a na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną drobniutko
cebulkę. Połączyć . Ugotowane i obrane
jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć
żółtka /jedno odłożyć/ i wraz z
wątróbką posiekać. Przełożyć do miseczki, dodać drobniutko posiekany
szczypiorek,
majonez,
sól,
pieprz i wymieszać.Przygotowanym farszem napełniać połówki
białek, posypać
żółtkiem startym na tarce i ułożyć na półmisku z
sałatką. Każde
jajko ozdobić małym kleksikiem
majonezu ,
kaparem i
szczypiorkiem.