ßßß
Składniki:* 100 g marchewki* 75 g rodzynek* 125 g miękkiej margaryny* 125 g cukru* 2 jajka* 150 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3PAULY* 50 g mąki kukurydzianej* 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( bez glutenu )* lukier: 60 g cukru pudru, 1-2 łyżki soku pomarańczowego lub z cytrynyPrzygotowanie:Umyj, obierz i zetrzyj marchewki. Namocz rodzynki.Wymieszaj w jednej misce mokre składniki – margarynę i jajka a w drugiej suche składniki - mieszankę mąk, cukier i proszek do pieczenia. Połącz zawartość obu misek, dodaj marchew i rodzynki I dobrze wymieszaj.Rozgrzej piekarnik do 180 C, wypełnij foremki do babeczek ciastem, wstaw do piekarnika I piecz przez około 35-40 min.Aby zrobić lukier, wymieszaj cukier puder i sok na gładką masę i pokryj nim babeczki.Porady: muffinki ozdobić wg unania. Zamiast prostego lukru można użyć lukru przygotowanego z białek. Jest sztywniejszy, gesty dzięki czemu umożliwia fantazyjne zdobienie I dobrze prezentuje się zabarwiony na rózne kolory.