ßßß
Składniki:4 ćwiartki kurczaka (podzieliłam każdą na 2 części)Marynata (a’la Shoarma)2 łyżeczki kurkumysól jodowanasuszona pietruszkacukier brązowykolendrapieprzmięta1 łyżka wody2 łyżki oliwyMarynata pikantna1-3 łyżki oliwy1 łyżka wodymielona gorczycaczosneksproszkowana słodka papryka + chilikolendraniepełna łyżeczka cukrupieprz czarnycebulacząbercebula dymkasólPrzygotowanie:Ćwiartki kurczaka myjemy, ściągamy z nich skórę, dzielimy kawałki po połowie i wkładamy do 2 osobnych misek. Przygotowujemy obie marynaty z podanych składników. Zioła mieszamy z oliwą i wodą, tak aby uzyskać zawiesinę. Wlewamy marynaty do kawałków kurczaka i mieszamy. Obie miski zamykamy szczelnie przykrywkami i odstawiamy na noc do lodówki, by kurczak nabrał odpowiedniego aromatu. A na drugi dzień – grillujemy!Smacznego!





Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)