ßßß
Składniki:1,5 l bulionu drobiowego (użyłam zamrożonego rosołu z niedzielnego obiadu)włoszczyzna2 ziemniakikoperek1 mała główka młodej kapusty1 ząbek czosnkuliść laurowy3 ziarenka ziela angielskiegosól i pieprz do smaku,szczypta mielonej ostrej paprykiPrzygotowanie:Do gotującego się bulionu wrzucamy obraną i pokrojoną włoszczyznę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość gotujemy, aż warzywa staną się miękkie.Wyjmujemy włoszczyznę. Marchewkę kroimy w plasterki i wrzucamy z powrotem do garnka z wywarem. Kapustę szatkujemy bardzo drobno i również dodajemy do wywaru. Ziemniaki obieramy i kromy w cienkie talarki. Dodajemy do zupy. Gotujemy kapuśniak, dopóki ziemniaki nie zmiękną.Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem i papryką. Na koniec gotowania dodajemy posiekany koperek. I tym sposobem otrzymujemy pyszny i aromatyczny kapuśniak. Mniam!Smacznego!



Odwiedź mnie na Facebook'uDziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi niezmiernie miło jeżeli pozostawisz po sobie ślad, czyli komentarz.Pozdrawiam serdecznie!Basia ;)