ßßß Cookit - przepis na Czerwona kapusta

Czerwona kapusta

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Czerwona kapusta
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
czerwona kapusta 1/4 sztuk
seler naciowy 2 gałązki
cebula czerwona 1 sztuk
jabłko kwaśne 1 sztuk
cytryna 1/2 sztuk
sól według uznania
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osaczyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Łodygi selera opłukać, pokroić na kawałki. Jabłko dokładnie umyć, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Kapustę wymieszać z cebulą, posypać selerem i jabłkiem. Oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Podawać z ciemnym pieczywem cienko posmarowanym masłem. Ta sałatka doskonale uzupełnia niedobory witamin.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Surówki
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
oj nie nie
Autor: Scully16
Data: 2009-04-14
Przepis ciekawy. Polecam tez bez selera :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6498/Czerwona-kapusta