Wykonanie
« Powrót  
Czerwona kapustaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
czerwona kapusta 1/4 sztuk
seler naciowy 2 gałązki
cebula czerwona 1 sztuk
jabłko kwaśne 1 sztuk
cytryna 1/2 sztuk
sól według uznania
oliwa z oliwek 1 łyżek stołowychWykonanie:
Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osaczyć.
Cebulę obrać, pokroić w piórka.
Łodygi selera opłukać, pokroić na kawałki.
Jabłko dokładnie umyć, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę.
Kapustę wymieszać z
cebulą, posypać
selerem i
jabłkiem. Oprószyć
solą, skropić
sokiem z cytryny i
oliwą z oliwek. Podawać z
ciemnym pieczywem cienko posmarowanym
masłem. Ta
sałatka doskonale uzupełnia niedobory witamin.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!SurówkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29oj nie nieAutor: Scully16Data: 2009-04-14Przepis ciekawy. Polecam tez bez
selera :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: