ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoczerwona kapusta 1/4 sztukseler naciowy 2 gałązkicebula czerwona 1 sztukjabłko kwaśne 1 sztukcytryna 1/2 sztuksól według uznaniaoliwa z oliwek 1 łyżek stołowychWykonanie:Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osaczyć. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Łodygi selera opłukać, pokroić na kawałki. Jabłko dokładnie umyć, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Kapustę wymieszać z cebulą, posypać selerem i jabłkiem. Oprószyć solą, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Podawać z ciemnym pieczywem cienko posmarowanym masłem. Ta sałatka doskonale uzupełnia niedobory witamin.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!SurówkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29oj nie nieAutor: Scully16Data: 2009-04-14Przepis ciekawy. Polecam tez bez selera :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: