Wykonanie
Jakiś czas temu na obiad zrobiłem jambalaye.

Składniki:- 20 dag
ryżu brązowego,- 35 dag
kiełbasy podwawelskiej,- puszka krojonych
pomidorów,- 2
papryki czerwone,- 1
cebula biała,- 2 ząbki
czosnku,- pół łyżeczki
pieprzu,- 1 łyżka
sosu sojowego,- 1 łyżka
oleju rzepakowego,- 1 szczypta
soli.Sposób przygotowania:Przygotować wszystkie składniki. Ugotować
ryż. Pokroić
kiełbasę w półplasterki;
cebulę,
paprykę i
czosnek w kostkę. Na patelnię wlać
olej i podsmażyć
kiełbasę. Gdy
kiełbasa zrumieni się, dodać warzywa i dalej smażyć. Gdy wszystko się przysmaży dodać
pomidory,
sos sojowy,
pieprz i nadal smażyć. Gdy
ryż ugotuje się, wszystko razem wymieszać. Przed nałożeniem można doprawić
solą.