ßßß Cookit - przepis na Łosoś z krewetkami i parmezanem

Łosoś z krewetkami i parmezanem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
łosoś 800 gramów
serek śmietankowy 150 gramów
koperek 1 łyżek stołowych
krewetki koktajlowe w zalewie 150 gramów
ciasto filio 2 sztuk
olej słonecznikowy 1 łyżek stołowych
parmezan 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Pokrojony filet łososia ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Oprószyć sola oraz pieprzem. Serek wymieszać z posiekanym koperkiem i doprawić pieprzem, dodać opłukane, odcedzone krewetki i przemieszać. Ułożyć równe porcje serka na kawałkach ryby. 2 arkusze ciasta filio posmarować olejem, pokroić nożyczkami na grube paski i położyć na warstwie sera. Posypać startym parmezanem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawać z kawałkami cytryny lub limonki.
Uwagi:
Zamiast ciasta filio rybę można posypać płatkami kukurydzianymi.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Owoce morza
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9647/Losos-z-krewetkami-i-parmezanem