Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
łosoś 800 gramów
serek śmietankowy 150 gramów
koperek 1 łyżek stołowych
krewetki koktajlowe w zalewie 150 gramów
ciasto filio 2 sztuk
olej słonecznikowy 1 łyżek stołowych
parmezan 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Pokrojony filet
łososia ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Oprószyć
sola oraz
pieprzem.
Serek wymieszać z posiekanym
koperkiem i doprawić
pieprzem, dodać opłukane, odcedzone
krewetki i przemieszać. Ułożyć równe porcje
serka na kawałkach
ryby. 2 arkusze
ciasta filio posmarować
olejem, pokroić nożyczkami na grube paski i położyć na warstwie
sera. Posypać startym
parmezanem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 12 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Podawać z kawałkami
cytryny lub
limonki.Uwagi:Zamiast
ciasta filio rybę można posypać
płatkami kukurydzianymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Owoce morzaPotrawy z RybPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: