Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
groszek 1 puszka
pieczarki 1/2 kilogramów
cebule 2 sztuk
kiełbasa 1/2 kilogramów
koncentrat pomidorowy 1 sztuk
keczup 2 łyżek stołowychsół według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Kroimy
kiełbasę w grubą kostkę, smażymy i wykładamy do garnka. Kroimy
pieczarki które następnie przysmażamy i dodajemy do
kiełbasy. Kroimy
cebulę w talarki, smażymy, przekładamy do garnka. Dodajemy
groszek wraz z zalewą, koncentrat,
pieprz,
sól do smaku. 15-20 minut dusimy na wolnym ogniu( podlewamy
wodą i często mieszamy)Uwagi:Bigos możemy podawać z
ziemniakami albo z
chlebem.Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: cichobycData: 2010-11-09to jest jepsze niz magowka z pigowkaAutor: EdyśkaData: 2010-04-06Bez
groszku jest super:DAutor: martunia0704Data: 2009-04-30Polecam!Autor: FloressData: 2009-04-29zbyt przekombinowaneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: