ßßß Cookit - przepis na Bigos kapitański

Bigos kapitański

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
groszek 1 puszka
pieczarki 1/2 kilogramów
cebule 2 sztuk
kiełbasa 1/2 kilogramów
koncentrat pomidorowy 1 sztuk
keczup 2 łyżek stołowych
sół według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Kroimy kiełbasę w grubą kostkę, smażymy i wykładamy do garnka. Kroimy pieczarki które następnie przysmażamy i dodajemy do kiełbasy. Kroimy cebulę w talarki, smażymy, przekładamy do garnka. Dodajemy groszek wraz z zalewą, koncentrat, pieprz, sól do smaku. 15-20 minut dusimy na wolnym ogniu( podlewamy wodą i często mieszamy)
Uwagi:
Bigos możemy podawać z ziemniakami albo z chlebem.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: cichobyc
Data: 2010-11-09
to jest jepsze niz magowka z pigowka
Autor: Edyśka
Data: 2010-04-06
Bez groszku jest super:D
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Polecam!
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
zbyt przekombinowane
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7901/Bigos-kapitanski