ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówmarchewka 250 gramówbulion 0,5 litrówfilet z dorsza 800 gramówsok z cytryny 3 łyżek stołowychkoperek, pęczek 1 sztukmusztarda 2 łyżek stołowychparmezan tarty 40 gramówroszponka 150 gramówolej 3 łyżek stołowychocet winny 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki i marchewkę pokroić w cienkie plasterki. W garnku zagotować bulion, wrzucić warzywa i gotować 5 minut na średnim ogniu. Umyty, osuszony filet rybny pokroić na kawałki i skropić sokiem z cytryny i oprószyć lekko solą. Ułożyć na natłuszczonej blasze. opłukany koperek, trochę odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Musztardę wymieszać z połową posiekanego koperku. Przygotowaną mieszanką posmarować rybę. Marchewkę i ziemniaki odcedzić, bulion zachować. Ostudzone warzywa ułożyć na około ryby, oprószyć pieprzem, posypać tartym parmezanem. Wszystko podlać bulionem. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 225 stopni.Roszponkę oczyścić i osuszyć. Ocet wymieszać z solą i pieprzem, dodać olej, wymieszać i polać roszponkę. Rybę i warzywa ułożyć na podgrzanym półmisku, udekorować pozostałym koperkiem, podawać z sałatą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-29Ryby są zdroweAutor: FloressData: 2008-12-31dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: