Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
marchewka 250 gramów
bulion 0,5 litrów
filet z dorsza 800 gramów
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
koperek, pęczek 1 sztuk
musztarda 2 łyżek stołowych
parmezan tarty 40 gramów
roszponka 150 gramów
olej 3 łyżek stołowych
ocet winny 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki i
marchewkę pokroić w cienkie plasterki. W garnku zagotować
bulion, wrzucić warzywa i gotować 5 minut na średnim ogniu. Umyty, osuszony
filet rybny pokroić na kawałki i skropić
sokiem z cytryny i oprószyć lekko
solą. Ułożyć na natłuszczonej blasze. opłukany
koperek, trochę odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać.
Musztardę wymieszać z połową posiekanego
koperku. Przygotowaną mieszanką posmarować
rybę.
Marchewkę i
ziemniaki odcedzić,
bulion zachować. Ostudzone warzywa ułożyć na około
ryby, oprószyć
pieprzem, posypać tartym
parmezanem. Wszystko podlać
bulionem. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 225 stopni.
Roszponkę oczyścić i osuszyć.
Ocet wymieszać z
solą i
pieprzem, dodać
olej, wymieszać i polać
roszponkę.
Rybę i warzywa ułożyć na podgrzanym półmisku, udekorować pozostałym
koperkiem, podawać z
sałatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-29
Ryby są zdroweAutor: FloressData: 2008-12-31dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: