800 g ziemniaków-1 por- 4 łyżki olejusól,pieprz600g filetów z dorsza2 łyżki soku z cytryny2 łyżki mąki1/2 pęczka koperku1 kostka bulionowa4 łyżki zagęstnika do sosów2 łyżki musztardyEtapy przygotowania1.Ziemniaki umyć i gotować w mundurkach 25 minut. Odcedzić ,obrać i pokroić w plastry.Pora umyć i pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i ok 10 minut smażyć zimniaki i pora doprawić solą i pieprzem .2.Ryby umyć, osuszyć podzielić na ok 8 porcji .Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem . Opanierować w mące,nadmiar usunąć .Na patelni rozgrzać pozostały olej i porcjami smażyć ryby z obu stron na złotobrązowy kolor.Wyjąć i położyć na ziemniakach i porach. Podgrzewać ok . 5 minut na małym ogniu.3.Koperek umyć ,osuszyć i posiekać. 400 ml wody doprowadzić do wrzenia.Dodać kostkę i zagęstnik. Gotować ok 1 minuty. Dodać musztardę i połowę koperku,wymieszać.Ryby z ziemniakami i porami wyłożyć na talerze i polać sosem musztardowym.Posypać pozostałym koperkiem.