Wykonanie
            
Ha, na ruskie pierogi naszła mnie chęć, ale jakoś czasu brakło, więc zrobiłam taki mały myk i powstały naleśniki z nadzieniem jak na ruskie pierogi, które z nieznanych mi powodów, bardzo lubię (
mowa o nadzieniu), bo przecież, jak już swego czasu 
pisałam, za 
ziemniakami nie przepadam.

Zatem z apraszam na małą wariację na temat ruskich pierogów;-)Składniki:(U mnie z tej ilości wyszło 8 naleśników. Patelnia o śr. 26 cm.)

Ciasto:- 1szkl. (200 g) 
mąki- 2 
jaja- 1 niepełna łyżeczka 
cukru pudru (płaska)- szczypta 
soli- 350 ml 
mleka- 150 ml 
wodyDodatkowo:- 
olej- wacikPrzygotowania:Ciasto na naleśniki:1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszam ze sobą i odstawiam na około 20 minut.2. Po czym smażę je na rozgrzanej patelni, przetartej wacikiem nasączonym 
olejem.3. Na przygotowane naleśniki nakładam farsz i zawijam, ponieważ akurat przesmażoną 
cebulkę to ja lubię, więc na wierzchu okraszam naleśniki właśnie przesmażoną 
cebulką.


- 350 g 
sera białego- 350 g 
ziemniaków (gotuję w mundurkach)- 1 
cebula (podsmażam na 
oleju)- 
oliwa- do smaku: 
sól, 
pieprzDodatkowo:- 1 
cebula- 
olejPrzygotowanie farszu:1. Ugotowane 
ziemniaki obieram ze skórki i rozgniatam widelcem (jak jest praska to przecisnąć przez praskę).2. 
Ser również rozgniatam widelcem (jak jest praska to przecisnąć przez praskę).3. Łączę ze sobą 
ser z 
ziemniakami, dodaję podsmażoną 
cebulę, wszystko ze sobą mieszam rzecz jasna i doprawiam do smaku 
pieprzem i 
solą.Proporcję 
sera do 
ziemniaków można zmieniać, w zależności czy farsz lubimy bardziej 
serowy czy ziemniaczany.Zwykle proste jedzenie, które całkiem ciekawie smakuje. Jeśli lubi się pierogi ruskie, to myślę sobie, że od czasu do czasu można zrobić taką mała zmianę:)Co myślicie o takiej małej wariacji?:-)Smacznego!