Wykonanie
Nie jest to zwyczajny hot dog a samo wykonanie ... poza zdjęciami z etapów przygotowania zrobiłem swój pierwszy video-przepis jednocześnie zachęcając Was do oglądnięcia :)Składniki na 4 sztuki:8 białych kiełbasek - surowych4
bułki pszennecebulka prażona8 plasterków
boczku cienko krojonegokawałek
sera żółtegokapusta kiszona ewentualnie
sałatadodatki :
pomidorki koktajlowe, kawałek
paprykisos do smarowania:
miód,
musztarda, odrobina przecieru z
chilliPrzygotowanie :
Białe kiełbaski nacinam i ściągam z nich osłonkę, 2 plastry
boczku przecinam na pół i układam obok siebie tak aby lekko na siebie zachodziły. Układam na nich 2
kiełbaski i ugniatając równomiernie rozprowadzam je na połowie plastrów
boczku. Na rozgniecione
kiełbaski kładę "frytki"
sera żółtego i całość zawijam przy pomocy maty. Grilluję spokojnie.W szklance mieszam 2 łyżki
miodu, 2 łyżki
musztardy i łyżeczkę przecieru z
chilli i podczas grillowania 2-3
razy smaruję nasze "
kiełbaski" hotdogowe.
Bułki pszenne również podgrzewam na specjalnie do tego stworzonej formie do
bułek która nagrzewała się od samego początku grillowania.Gotowe i kilkukrotnie smarowane
kiełbaski ściągam z grilla i obtaczam je w
cebulce prażonej.Do bułeczek
daję kolejno odrobinę
kapusty,
musztardę,
parówkę nadziewaną
serem i grillowane dodatki.Rada :Jeśli nie masz formy do grillowania
bułek to rozchyl je lekko układając na rusztach aby same ruszta utrzymały jej kształt, skrapiając odrobiną
oliwy w środku.