Ta suróweczka do doskonały dodatek do obiadu. Najczęściej podaję ją z rybą i frytkami lub pieczonym drobiem. Mówię Wam, jest fantastyczna. To jedna z moich ulubionych surówek. Polecam wszystkim tą bombę witaminową. SKŁADNIKI mała główka młodej kapusty; 2 marchewki; jabłko; cebula; szczypior, natka, koperek świeży; sól, pieprz; 3 łyżki oliwy; 2 łyżki octu winnego; szczypta cukru. WYKONANIE Kapustę drobno szatkujemy i solimy. Odstawiamy, aby puściła sok. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Zieleninę siekamy. Wszystko mieszamy w misce. Dodajemy oliwę, ocet, cukier i pieprz. Mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Niestety po tym czasie surówka wykazuje tendencje do szybkiego znikania z miseczki.