ßßß
SKŁADNIKI3 jaja;2,5 szklanki mąki pszennej;1 szklanka cukru;¾ szklanki oleju;1 łyżeczka cynamonu;1 łyżeczka przyprawy do pierników;1 łyżeczka kakao;1 łyżeczka sody;2 jabłka;szklanka bakalii: orzechy, rodzynki, żurawina suszona, wiśnia suszona, śliwka suszona, morela.WYKONANIEJajka ucieramy z cukrem na puch. Następnie dolewamy olej i chwilę miksujemy. Dodajemy przesianą mąkę z sypkimi produktami. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy w grubszą kostkę - dodajemy z bakaliami do ciasta. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 160 stopni. Mnie moje placki najlepiej smakują z czekoladowa polewą :)Ps. Pamiętacie o żuciu gumy Orbit po każdym posiłku. Zwłaszcza po tak smacznym i słodkim, jak ciasto wiewióra.