ßßß
SKŁADNIKI1 kg fileta z piersi kurczaka;kawałek selera;1 pietruszka;1 marchewka;ziele angielskie;liść laurowy;pieprz w ziarenkach;Maggi do smakusól;1 brokuł;1 mały kalafior;1 papryka czerwona;1 papryka żółta;1 puszka groszku konserwowego;1 puszka kukurydzy konserwowej;50 g żelatyny.WYKONANIENa wywarze warzywnym (seler, pietruszka, marchew, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól) gotujemy mięso przez około 30 minut. Na trzy – pięć minut przed końcem gotowania wrzucamy podzielonego na różyczki kalafiora i brokuła. Po ugotowaniu nasze mięsko wyjmujemy i kroimy w grubszą kostkę, zaś marchew w plasterki. Następnie musimy przefiltrować wywar, najlepszym sposobem jest użycie filtra do kawy. Po tej czynności powinniśmy uzyskać około 2,5 litra klarownego wywaru, w którym rozpuszczamy żelatynę.Przed dodaniem żelatyny wywar doprawiamy Maggi. W dowolnych naczyniach układamy warstwami warzywa i pokrojone w kostkę mięso. Zalewamy wywarem z żelatyną i odstawiamy do stężenia galaretki.