Przepis ten polecam na wykorzystanie zalegających nam po pączkach białek. Ciasto robi się szybko. Dodałam do ciasta troszkę kurkumy w celu nadania mu żółtego koloru. Ciasto smakuje jakby było z całych jajek. Może tylko szybciej się starzeje i wysycha.SKŁADNIKI1 szkl. białek;1 szkl. cukru;1 szkl. mąki;0,5 szkl. maku suchego;0,5 szkl. wiórków kokosowych;0,5 paczki masła lub margaryny;1 łyżeczka proszku do pieczenia;szczypta kurkumy;kawałki czekolady.Polewa:3 łyżki margaryny;3 łyżki mleka;3 łyżki kakao;0,5 szkl. cukru pudru;parę kawałków białej czekolady.Wszystko roztopić, chwile gotować ciągle mieszając.WYKONANIEBiałka ubijamy na pianę, dodajemy cukier. Następnie dodajemy rozpuszczone i przestudzone masło. Później dosypujemy przesianą mąkę, wymieszaną z makiem, kokosem, kurkumą i proszkiem. Na końcu dosypujemy kawałeczki czekolady. Pieczemy ok. 1 godziny. Najlepiej smakuje polane polewą czekoladową. Można również posypać je cukrem pudrem.