ßßß
SKŁADNIKImakaron Miedzybrodzki ;0,40 dag pieczarek;2 pętka kiełbasy cienkiej;cebula;papryka;2 ogórki kiszone;przecier pomidorowy;ser żółty;WYKONANIEMakaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Szczególnie polecam Wam 4-jajeczny makaron Międzybrodzki Pierożek . W jego składzie znajdziecie: mąkę makaronową pszenną, mąkę semolina z pszenicy durum i wspomniane świeże jaja.Kiełbaskę kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię z oliwą. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do kiełbasy. Teraz pora na pieczarki, które obieramy i kroimy w plasterki. Wszystko chwilę przesmażamy. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę dosypujemy do przesmażonych już produktów. Można troszkę podlać wodą i przykryć. Makaron odcedzamy i dodajemy na patelnię. Solimy, pieprzymy, można także dodać ostrej papryki. Na koniec dodajemy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego. Ja dodaję ser żółty od razu na patelnię. Można jednak przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego, przykryć warstwą sera i zapiec w piekarniku.