Wykonanie



Warzywo które ostatnimi czasy króluje na moim
stole. Na kanapkach w postaci
dżemu, niewidoczne w słodkim
czekoladowym serniku czy w postaci zupy kremu.Lekko słodki, korzenny, bardzo rozgrzewający.Krem jest bardzo sycący, ale po dokładkę i tak pewnie sięgniecie.Gotowane z kumpelą Anią. Podane z gęstym
jogurtem i
pietruszką, a druga porcja wyglądała podobnie, dodałyśmy tylko dodatkowo trochę
awokado.Nasza wersja jest
mięsna. Jednak można pominąć
kurczaka i zrobić krem na kostce warzywnej.Dziękuję za wspólne gotowanie:Chantel - http://przykubkukawy.blox. pl/Dobromiła - http://dobrosmaki.blogspot. com/
Gin - http://razadobrze.blogspot. comLejdi - http://lejdi-of-the-house. bloog.pl/
Maggie - http://maggiegotuje. blogspot.com/Martynosia - http://codzienne-gotowanie. blogspot.com/Mirabelka - http://mirabelkowy.blogspot. com/Mops w kuchni - http://mopswkuchni.net/Pela - http://mojakuchnianadiecie. blogspot.com/Siankoo - http://everydayflavours. blogspot.com/Bartoldzik - http://www.facetnatalerzu.pl

1 kg dyni1 l
wody1
udko z kurczaka1 łyżka
masła1
cebula2
marchewki2
ziemniakistarty imbir/ sól/
pieprz do smakuWarzywa obieramy.
Kurczaka zalewamy
wodą i stawiamy na gaz, zagotowujemy. Dodajemy pokrojone warzywa. Gotować 20min (do miękkości warzyw).
Kurczaka wyciągnąć, oddzielić od kości.
Mięso włożyć z powrotem do zupy.Na
maśle zeszklić drobno pokrojoną
cebulkę. Dodać do zupy. Całość dokładnie zmiksować za pomocą blendera.Doprawić
solą,
pieprzem i
imbirem.