ßßß



Ostatnimi dniami rekordy popularności na moim blogu bije sernik na zimno . Nie dziwię się bo jest naprawdę bardzo smaczny. Teraz jednak postanowiłam użyć piekarnika. Moja rodzina bardzo lubi babki, jest to jedno z mniej pracochłonnych ciast < babka cytrynowa > . Dzisiaj upiekłam czekoladową wersję. Jutro będę piekła jeszcze jedną ponieważ znikła w kilka godzin. Wyszła idealna. Miękka, puszysta, słodka, czekoladowa. Maliny nadają ciekawy ledwie wyczuwalny posmak. Można je pominąć i dodać więcej jogurtu naturalnego, ale sądzę, że warto pamiętać o nich.Warto udekorować babkę czekoladą.
125g margaryny1 szklanka cukru30g roztopionej czekolady3 jajka½ szkl jogurtu naturalnego½ szkl musu malinowego/dżemu2 szklanki mąki (pełne)½ szklanki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaMiękką margarynę utrzeć z cukrem. Dodać roztopioną czekoladę. Miksując dodając pojedynczo jajka, jogurt i mus malinowy. Przesiać mąkę i kakao.Blaszkę wysmarować masłem i wysypać kaszą manną.Piec 50min w 180stopniach.Studzić na kratce. Udekorować czekoladą.