Wykonanie




Ostatnimi dniami rekordy popularności na moim blogu bije sernik na zimno . Nie dziwię się bo jest naprawdę bardzo smaczny. Teraz jednak postanowiłam użyć piekarnika. Moja rodzina bardzo lubi babki, jest to jedno z mniej pracochłonnych ciast < babka cytrynowa > . Dzisiaj upiekłam
czekoladową wersję. Jutro
będę piekła jeszcze jedną ponieważ znikła w kilka godzin. Wyszła idealna. Miękka, puszysta, słodka, czekoladowa.
Maliny nadają ciekawy ledwie wyczuwalny posmak. Można je pominąć i dodać więcej
jogurtu naturalnego, ale sądzę, że warto pamiętać o nich.Warto udekorować babkę
czekoladą.


125g
margaryny1 szklanka
cukru30g roztopionej
czekolady3
jajka½ szkl
jogurtu naturalnego½ szkl musu malinowego/dżemu2 szklanki
mąki (pełne)½ szklanki
kakao2 łyżeczki
proszku do pieczeniaMiękką margarynę utrzeć z
cukrem. Dodać roztopioną
czekoladę. Miksując dodając pojedynczo
jajka,
jogurt i mus malinowy. Przesiać
mąkę i
kakao.Blaszkę wysmarować
masłem i wysypać
kaszą manną.Piec 50min w 180stopniach.Studzić na kratce. Udekorować
czekoladą.