Spotkanie bloggerek= mnóstwo pysznego jedznia.Gotowałyśmy razem i w pojedynkę.A po długim biegu niesamowicie miło przyjść na gotowe.Dziękuję Olali !Z Slyvvią nie mogłyśmy się najeść.Cytuje Slyvvię :2 cukinie - umyte i pokrojone w kostkę2 marchewki, pokrojone w plasterki1 cebula, pokrojona w piórka3 ząbki czosnku, zmiażdżone4 łyżki przecieru pomidorowegopuszka pomidorówpuszka cieciorkiok. 5 kulek mrożonego szpinakusól, pieprz, zioła, chilli w proszkuwodamasło+parmezan/mozzarellaNa maśle przez 5 minut podsmażać cukinię, marchew i cebulę. Dodać czosnek i mieszać aż lekko się zrumieni. Dodać przecier pomidorowy i pomidory z puszki oraz cieciorkę. Wymieszać i smażyć ok. 3 minut na wolnym ogniu.Dodać wodę i doprowadź całość do wrzenia. Wrzucić szpinak i mieszać aż się rozpuści.Przyprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami i chilli.Rozlać zupę do miseczek i posypać poszczególne porcje serem. Podawać z świeżym pieczywem.*Autorka zdjęć Slyvvia