Bazując na przepisie z bloga Makaron i Rodzynka, upiekłam cukiniowe muffiny. Oczywiście nie zabrakło mojej inwencji i wprowadziłam kilka zmian.Efekt... mniam! Jedne z lepszych babeczek jakie jadłam. Nie za słodkie, mimo niewielkiej ilości użytego tłuszczu bardzo wilgotne i sycące. Powtórzę nie raz...Polecam1 szkl mąki pszennej2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej1 łyżka płatków owsianych1/3 szkl cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia2 jajka1 szkl startej cukinii1/2 szkl maślanki1 łyżka roztopionej margarynylukiercukier pudersok z cytrynyCukinie ścieramy na tarce do warzyw. Odsączamy z nadmiaru wody.Suche składniki łączymy w jednej misce, w drugiej mieszamy jajka z maślanką, margaryną i cukinią. Łączymy zawartość obu misek. Mieszamy drewnianą łyżką.Pieczemy 35min w 180stopniach.Wystudzone babeczki polać lukrem.