Wykonanie
Bardzo proste ciasto,
biszkopt plus masa.

Składniki:
biszkopt jasny:3
jajka6 łyżek
mąki pszennej5 łyżek
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczeniabiszkopt ciemny:3
jajka5 łyżek
mąki pszennej5 łyżek
cukru1 łyżka
kakao1 łyżeczka
proszku do pieczeniamasa:pół szklanki
mleka3/4 szklanki
cukrucukier waniliowy2 szklanki
mleka w proszkumargarynakostka
białego seraPrzygotować biały
biszkopt,
białka ubić na sztywno z
cukrem, dodać
żółtka,
mąkę i
proszek do pieczenia.Tak samo przygotować ciemny
biszkopt.Na dużą blaszkę wykładać po łyżce ciasto białe,
potem ciemne obok siebie( ciężko powiedzieć po ile ciasta dokładnie na każdy pasek, zaczęłam od łyżki na krótkie,
potem po więcej a jak zostało to dołożyłam)

Piekłam ok. 30 min. do suchego patyczka, po wystudzeniu przekroiłam na pół.

Robimy masę, zagotować pół szklanki
mleka z
cukrami i wystudzić.Utrzeć
margarynę z kostką
sera ( ja dałam tłusty), dodać wystudzone
mleko z
cukrem. Ucierać delikatnie, wsypać 2 szklanki
mleka w proszku, utrzeć na gładko. Chociaż są grudki
sera ale to wcale nie przeszkadza bo fajnie smakuje.Posmarować połowę
biszkoptu przykryć drugą połową i smacznego.