Wykonanie
W lecie moje lunchboxy do pracy przeważnie opierają się na surowych warzywach, do których dorzucam
mięso,
ryby czy
ser. Takie sałatki jem z kawałkiem domowego
chleba lub z
waflem ryżowym. Nie
mogę nacieszyć się pachnącymi
pomidorami przywiezionymi ze wsi, jak ja
będę za
Wami tęsknić.. Ale
póki co, nakładajcie
szałatę, wiejską właśnie.
2 garście
rukoli1 spory
pomidorkilka piórek
cebulikilka
kabanosów1
jajko ugotowane na twardosos:
oliwa z oliwek,
woda,
ocet jabłkowy (mniej więcej po 1 łyżce)
sól, ulubione
zioła do smakuNa dno naszego naczynia/pojemnika wrzucamy umyte i osuszone liście
rukoli, na nie wykładamy pokrojoną resztę składników.Wszystkie elementy dressingu mieszamy ze sobą i polewamy nim
sałatkę bezpośrednio przed podaniem.