Wykonanie
Gdy znudzą nam się kotlety
schabowe, możemy ze
schabu zrobić roladki z dodatkiem warzyw.SKŁADNIKI:5-6 surowych kotletów
schabowych1
marchewseler naciowy1 puszka
pomidorów krojonych
cukiniaalmette z
ziołamisól,
pieprz2-3 łyżki
mąkiolejKotlety rozbić,
marchewkę obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Każdy kawałek
mięsa posmarować z jednej strony
serkiem, ułożyć na nim kawałek
marchewki i
selera, zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki posolić, popieprzyć, posypać
mąką. Na patelni rozgrzać
olej i obsmażyć roladki. Dodać
pomidory i
cukinię pokrojoną w kostkę, doprawić i dusić pod przykryciem przez ok. pół godziny. Podawać z
makaronem,
gnochi, kopytkami lub
ryżem.