ßßß Cookit - przepis na KAPUŚNIAK MAZURSKI

KAPUŚNIAK MAZURSKI

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj dla odmiany coś z zup - lekki kapuśniaczek mazurski z pomidorami.
SKŁADNIKI:
1/4 białej kapusty
1-2 spażone pomidory
2-3 obrane ziemniaki
listek laurowy
2 ziarna ziela angielskiego
kilka ziarenek pieprzu
kostka rosołowa
2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1/4 mrożonej włoszczyzny w paskach
warzywko
sól, pieprz
Kapustę posiekać, zalać wodą i chwilę poddusić. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i posolić. Chwilę pogotować. Dodać kostkę rosołową, pokrojone pomidory, przecier i przyprawy, uzupełnić wodą i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Podawać z koperkiem lub pietruszką.
Źródło:http://dobraksiazkakucharska.blogspot.com/2012/09/kapusniak-mazurski.html