składniki:ciasto300 g mąki pszennej200 g masła100 g cukru pudru3 żółtka jajmasa350 g sera białego100 g cukru4 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego2 jajkabudyń waniliowyaromat waniliowyskórka otarta z jednej cytrynypuszka brzoskwińgarść płatków migdałowychPrzepis na kruche ciasto znajdziesz tutajPrzygotowujemy formę do tarty i wykładamy ją papierem do pieczenia. Ja polecam papier Rubin firmy Rossmann.Ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy nim przygotowaną formę, nakłuwamy widelcem i podpiekamy w 180 stopniach C przez ok 15 min.W tym czasie przygotowujemy masę.Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy ser i pozostałe składniki (poza brzoskwiniami i migdałami) i ubijamy do powstania jednolitej masy.Wylewamy na lekko przestygnięte ciasto, układamy pokrojone w cząstki brzoskwinie.Pieczemy przez 10 min w 200 stopniach C, następnie obniżamy temperaturę do 170 stopni C i pieczemy jeszcze 30 minut.Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.Posypujemy płatkami lub "okruszkami" migdałów.