Wykonanie

Naprawdę niesamowite jest dla mnie to, że można rzeczywiście spotkać się z kimś poznanym przez bloga. Może dlatego, że do tej
pory nie spotkałam się jeszcze z nikim, no właśnie, do tej
pory, bo w ostatni czwartek umówiłyśmy się z
Magdą na mały piknik na plantach :-) Bawiłam się świetnie i bardzo się cieszę, bo od października będziemy też na jednej uczelni! Babeczki
jagodowe bardzo nam smakowały, całe byłyśmy oblepione słodkim lukrem i miałyśmy fioletowe buzie i dłonie. Ale taki jest urok letnich pikników :-)Dziękuję za niesamowicie miły dzień ♥Wspólne zdjęcie pewnie pokażemy innym razem, kiedy zrobimy jakieś sensowne ;-)Składniki:1 szkl.
mąki mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 opakowanie
cukru wanilinowego4 łyżki
cukru1
jajkook. 1/2 szkl.
mleka50 ml
oliwyjagody + trochę
mąki do obtoczenia
cukier puder +
sok z cytryny + troszkę
wody na
lukierWymieszać osobno wszystkie suche i mokre składniki i połączyć je razem mieszając łyżką.
Jagody obtoczyć w
mące, delikatnie wmieszać do ciasta. Całość przełożyć do papilotek i piec w piekarniku nagrzanym do 190-200 °C przez około 25-30 minut. Kiedy babeczki ostygną przygotować
lukier i polać je na górze.