ßßß
Składniki3 pałki lub udka z kurczaka2 i 1/2 łyżki soku z cytryny2 łyżki mąki1 ząbek czosnku4 łyżki bułki tartej3 łyżki jogurtu naturalnego1/2 cebuliSól i pieprzSzczypta zmielonej kolendrySzczypta zmielonego imbiru1/2 łyżeczki kminku1/2 łyżeczki suszonej słodkiej paprykiWykonanieMięso umyłam i zalałam w misce sokiem z cytryny, natarłam solą i pieprzem, wstawiłam do lodówki na 15 minut. Następnie w miseczce połączyłam jogurt naturalny z ziołami, pokrojoną w drobną kostkę cebulą, wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso obtoczyłam w mące, następnie w jogurcie z ziołami a na koniec w bułce tartej. Kurczaka ułożyłam na płaskiej foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 40 minut w temp. 160 st.