Poszukujemy dobrych przepisów na obiad. Zrobiłyśmy z Darią roladki z kurczaka. Jako farsz dodałyśmy takie składniki jak: zielona papryka, cebula, zielone oliwki i żółty ser. Wyszło całkiem smacznie. Jeżeli ktoś poszukuje bardziej wyrazistych smaków, może dodać do farszu kiszonego ogórka wymiennie z oliwkami. Do roladek podałyśmy ryż basmati. Inspirację zaczerpnęłyśmy z Vitalii .Składniki(na 6 roladek)2 piersi kurczakasuszony rozmarynsuszony koperekchilisuszone oreganosól i pieprzolej do smażeniaFarsz1/2 zielonej paprykikilka zielonych oliwek bez pestek1 mała cebula1 ząbek czosnku6 plastrów żółtego sera typu goudaWykonanieMięso porozcinałam na kotlety o grubości ok. 4 mm. Następnie Daria przyprawiła mięsoziołami i przyprawami i położyła na każdą roladkę plasterek sera. Pokroiłam warzywa w drobną kostkę. Nadziałyśmy roladki farszem, Daria spięła je wykałaczkami. Roladki usmażyłyśmy na oleju.Opracowała Edyta