SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 6 SZTUK1 SZKLANKA NAPOJURYŻOWEGO "ALPRO"1 JAJKOSZKLANKA MĄKISZCZYPTA SOLINADZIENIE;2 -3 TOREBKIRYŻU1 PAPRYCZKA CHILLI4 ZĄBKI CZOSNKU1/2 CZERWONEJ PAPRYKILIŚCIE BAZYLILIŚCIE MIĘTY1 CYTRYNAPĘCZEK PIETRUSZKI2 JAJKA1 -2 ŁYŻKI OLIWYWYKONANIE:SKŁADNIKI NA CIASTO MIESZAMY NA GŁADKĄ MASĘ I SMAŻYMY NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI I ODSTAWIAMY DO OSTUDZENIA.GOTUJEMY RYŻ ( WEDŁUG INSTRUKCJI NA OPAKOWANIU ).KROIMY PAPRYKĘ, CHILLI I LIŚCIE MIĘTY ORAZ BAZYLI.WLEWAMY OLIWĘ NA PATELNIĘ I WYCISKAMY CZOSNEK. SMAŻYMY OKOŁO 1 MINUTY DODAJEMY PAPRYKĘ, CHILLI I ZIOŁA ( ALE NIE WSZYSTKIE ) - PO NASTĘPNEJ MINUCIE WRZUCAMY UGOTOWANY I ODCEDZONY RYŻ NA TĄ SAMĄ PATELNIĘ I NADAL PODGRZEWAĆ PRZEZ OKOŁO 1 - 2 MINUTY.NASTĘPNIE DODAJEMY 2 ROZTRZEPANE JAJKA I MIESZAMY AŻ SIĘ JAJKA ZETNĄ.WYCISKAMY SOK Z CYTRYNY.NAKŁADAMY PO RÓWNO NA NALEŚNIKI ZWIJAMY W RULON I POSYPUJEMY RESZTĄ ZIÓŁ.A DO PICIA NAPÓJRYŻOWY "ALPRO" .