ßßß Cookit - przepis na Babeczki ryżowe

Babeczki ryżowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 10
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jajka 3 sztuk
mleko 1 szklanek
masło stopione 60 gramów
cukier 2 łyżek stołowych
rum 1 łyżek stołowych
ryż ugotowany 75 gramów
cukier puder 50 gramów
Wykonanie:
Przesiać mąkę do miski, wsypać proszek i sól. Dodać po jednym jajku i ubijać mikserem, za każdym razem czekać, aż się całkiem połączy z suchymi składnikami. Stopniowo dodawać mleko, masło, cukier i rum, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Wmieszać ryż. Ciasto łyżką włożyć do 12 wysmarowanych masłem foremek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć cukrem pudrem i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-27
fajne
Autor: onola
Data: 2009-04-27
pycha pych polecam sama robieczęsto
Autor: Scully16
Data: 2009-04-14
warto sprobowac
Autor: elunia8762
Data: 2008-12-22
:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5962/Babeczki-ryzowe