ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 10SkładnikLogo Ilość Czegomąka 150 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptajajka 3 sztukmleko 1 szklanekmasło stopione 60 gramówcukier 2 łyżek stołowychrum 1 łyżek stołowychryż ugotowany 75 gramówcukier puder 50 gramówWykonanie:Przesiać mąkę do miski, wsypać proszek i sól. Dodać po jednym jajku i ubijać mikserem, za każdym razem czekać, aż się całkiem połączy z suchymi składnikami. Stopniowo dodawać mleko, masło, cukier i rum, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Wmieszać ryż. Ciasto łyżką włożyć do 12 wysmarowanych masłem foremek. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Oprószyć cukrem pudrem i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27fajneAutor: onolaData: 2009-04-27pycha pych polecam sama robieczęstoAutor: Scully16Data: 2009-04-14warto sprobowacAutor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: